Tavasszal új Sony PSP beépített flashmemóriával?

Milkovits Gábor, 2006. október 21. 09:08
Internetes híroldalak meg nem nevezett Sony-hírforrásokra hivatkozva azt állítják, hogy a cég jövő tavasszal új PlayStation Portable hordozható játékgépeket bocsát ki, 8 GB beépített flashmemóriával.
A készülékek a hírforrás szerint a flash mellett változatlanul használnák a csak a Sony által favorizált kisméretű UMD optikai lemezeket, egyéb részletek azonban egyelőre nem láttak napvilágot. A hír ugyanakkor egybevág P.G. McNealy, az American Technology Research kutatójának prognózisával, aki szerint a Sony valamikor jövő tavasszal piacra dob egy merevlemezes, illetve egy flashmemóriás PSP-t. A merevlemezes verzióról ugyan nem tudni még ennyit sem, McNealy jóslatának azonban van még egy érdekes eleme, amely szerint a flashmemóriás készülék nem kerül majd többe, sőt is olcsóbb lesz, mint a mostani alapváltozat (a tengerentúlon 199 dollár, nálunk 50 ezer Ft-tól felfelé).

A PSP megújításának több szempontból lenne realitása: a készülék a rivális Nintendo DS-el ellentétben a vártnál kisebb mértékű eladásokat produkál, márpedig a hordozható készülékek piaca manapság kulcsfontosságú, emellett pedig a nemsokára kiadásra kerülő PS3 konzollal való kompatibilitást is jobban támogatnák az UMD-nél és a Memory Stick-nél hatékonyabb tárolóeszközökkel ellátott készülékek (a PS3 Blu-ray optikai lemezeket és merevlemezes meghajtót használ).

A Sony részéről semmilyen kommentárt nem fűztek a hírhez, csupán annyit nyilatkoztak, hogy jelenleg e fő cél a PSP sokoldalúságának kommunikálása felhasználók felé, amiben nem utolsó helyet foglal el a PS3 kompatibilitás.