A Microsofttal együttműködve fejleszt e-mail-archiváló megoldásokat az IBM

Milkovits Gábor, 2006. október 22. 09:07
Az IBM a Microsofttal együttműködésben fejleszt és forgalmaz e-mail-archiválásra szolgáló termékeket, amelyek egyre keresettebbek a vállalati piacon.
A kooperáció részeként a két vállalat a Windows Server operációs rendszerrel egy csomagban is forgalmazza majd az archiváló szolgáltatást. Fontos szempont, hogy az IBM alkalmazása szervesen együttműködik majd a Windows platformmal, így az archiválási feladatokhoz nem lesz szükség egy teljesen eltérő szoftverkörnyezet kezelésére. Az IBM eddig a Lotus Notes platformmal integrálta e-mail archiváló termékeit, más tervezett rendszerekről és szoftverekről azonban egyelőre nincs információ.

Az új IBM Windows-barát e-mail-archiváló megoldás egy lépcsőzetes, merevlemezes és szalagos alkalmazásokat integráló rendszer lesz, amely a cég CommonStore nevű, meglévő email-archiváló platformján, System Storage Archive Manager szoftverén, illetve System Storage merevlemezes adattároló rendszerén alapul. A piac biztosítottnak látszik, mivel az IDC adatai szerint a vállalati e-mailek mennyisége az utóbbi 5 évben megnégyszereződött, az archiváló termékek forgalma pedig 2010-re elérheti az 1 milliárd dollárt. Az IBM megoldását is tartalmazó Windows Server vállalati szoftver- és szolgáltatáscsomag 2007 első negyedévében kerül forgalomba, 53 ezer dolláros induló áron.