Október 23-i programok a www.19562006.hu-n

Kiss Ádám Zoltán, 2006. október 23. 13:27
A Puskás Tivadar Közalapítvány jóvoltából külön weboldalt hoztak létre az október 23-i események 50. évfordulós ünnepségsorozat számára.
A www.19562006.hu azonban jóval több, mint egy online program ajánló. A weboldalon megpróbáltak minél széleskörűbb kapcsolatot keresni a témakörrel. Így elérhetők innen a programok és sajtóanyagok, köztük saját anyagok és szemle a napi sajtóból, emellett különböző 56-tal kapcsolatos pályázatok, és egy ajánló, melyben éppen Csernus Tibor alkotásaihoz kalauzolnak el.

Érdekes menüpont a Kitekintő, mely a külföldön szervezett ünnepségeket tartja számon. A Kultúra részben három területről tájékozódhatunk, köztük a filmek, a kiállítások, és az irodalom hírei szerepelnek különbontva. Az Irodalom pont alatt értelemszerűen a frissen megjelent 56-os könyveket találjuk, a legérdekesebb talán a Film rész, ahol a kapcsolódó alkotások között külön sorba szedték a fiatal filmesek munkáit, valamint a 2006-os filmszemlén bemutatkozott műveket. Mindezek mellett megtalálható a weboldalon az 1956-os emlékévet előkészítő bizottság munkaterve, tagjainak életrajza, és információ az együttműködő szervezetekről és a külügyi albizottságról.