Már Magyarországon is forgalomban a Hanns.G monitorok

forrás Prim Online, 2006. október 27. 15:59
A tajvani illetőségő HANNspree, aki számos, világszerte ismert monitormárka LCD-panel gyártója, saját néven forgalmazott monitorjai idén őszel kerültek forgalomba Magyarországon. Az RRC Hungary Kft. DiFO üzletága 2006. szeptember végén kezdte meg a Hanns.G LCD monitorok nagykereskedelmi forgalmazását partnerei számára. A kiváló paraméterekkel rendelkező monitorok az USA, Ausztrália, Új-Zéland, Ázsia valamint Európa számos országának LCD piacát gazdagítják.
A vállalat

A HANNspree márkanév 2004-ben született meg. A központ Taipei-ban, (Tajvan) található, ahol a  vállalat két gyárában (Tajvan és Kína) valamint a logisztikai központban több mint 800 főt foglalkoztatnak összesen. A cég által 2005-ben létrehozott USA-beli Marketing és Kereskedelmi központ a California állambeli Fremont-ban található, míg európai megfelelője a németországi Willich városában működik 2006. január elseje óta.
A cég fennálásának néhány éve alatt több, ún. „Flagship” üzletet nyitott Ázsiában (Hong Kong, Shang Hai), és az USÁ-ban (Beverly Hills és San Francisco), a legutóbbi pedig szeptemberben, immáron Európában, Luxemburgban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.
A cég fő profilja az ún. „360° -os-formatervezésű LCD televíziók gyártása és forgalmazása. A 26” képátmérőjű készülékek formájuknak köszönhetően elsősorban a fiatal korosztálynak kínálnak különleges és egyéni LCD televíziókat.

A HANNspree Európában

A HANNspree európai központja 2006. január 1-jén kezdte meg működését 5 fővel Németországban. A cég az idei CeBIT-en debütált Európában, a kiállítás 2006. szeptemberéig már 36 disztribútori szerződést eredményezett a különböző európai országok (pl. Németország, Olaszország, Franciaország, Nagy-Britannia, Lengyelország) nagykereskedőivel a vállalat számára.

Az európai vezetők

Az európai központ ügyvezető igazgatója Kevin Chang (50), akinek a neve világszerte ismerősen cseng az IT piacon. 1993-tól 2001-ig ugyanezt a pozíciót töltötte be az Európában működő ADI monitorgyártónál, majd szintén ügyvezető igazgatóként dolgozott a Datavideo Network Europe-nál, valamint a PGE Electronics BV-nél is tevékenykedett.
Az európai kereskedelmért az olasz Fabio Scatola (42) felel, aki korábban a Siemens-nél, ADI-nél, CTX-nél illetve a PGE nél Country Manager-ként dolgozott, 2005. októbere óta pedig a Hannspree kereskedelmi és marketing igazgatója.

Hanns.G monitorok

A HANNspree másik üzletágába a Hanns.G márkanéven forgalmazott lapos panelű, LCD monitorok tartoznak. Az első monitor 2006. áprilisában gördült le a gyártósorokról, majd három hónap alatt több mint 160 ezer monitort értékesítettek belőle Európa szerte. A Hanns.G jövőbeni tervei között szerepel az azonos márkanéven futó LCD televíziók gyártása is.

A Hanns.G monitorok kiemelkedõ jellemzõi

A Hanns.G monitorok mindegyike DVI csatlakozóval, magas fényerõvel és kontrasztaránnyal rendelkezik, valamint három éves garanciával kerül forgalomba.

Különleges formavilág

A Hanns.G szembetűnő, egyedi formavilágával különbözteti meg magát versenytársai tucatjától; a „New Age” jegyében gyárt ezüst-fekete-fehér színvilágú, vékony panelû, de ugyanakkor lekerekített élű, a divatos „retro” formavilágot idézõ monitorokat. A HannsG elsősorban azoknak az igényes kis- és középvállalkozásoknak, otthoni irodáknak, és egyéni felhasználóknak kínálnak kiváló ár/érték arányú monitorokat, akik szeretik, ha az informatikai eszközöknek nem csak a belseje, de a külseje is egyedi.

A HU196DP modell

Németországban ez év júliusában nyerte el a HU196DP modell a német GameStar legjobb ár/teljesítmény díját így a kiváló paraméterekkel bíró, egyedi formatervezésû monitor azonnal a német piac kedvencévé vált. Az RRC Hungary Kft DiFO üzletága ezzel a díjnyertes HU196DP modellel vezette be a magyar piacra a márkát. A monitor (ajánlott) bruttó 54.900  Ft-os  áron kapható az RRC Hungary Kft. viszonteladó partnereinél.

A Hanns.G HU196DG monitor főbb jellemzői:

19” TFT-LCD monitor
SXGA 1280 x 1024 max felbontás
16,2M szín
250 cd/m2 fényerő
700:1 fényerő
8 ms válaszidő
150 x 135 látószög
D-sub, Audio, DVI csatlakozók
2 x 1W hangszóró
TCO 03 tanúsítvány
447 x 428 x 180 mm
5,7 kg

HannsG HW191DP  - többszörös tesztgyőztes monitor

19" szélesképernyős  LCD monitor,
5 ms válaszidő,
DVI,
1440x900 max felbontás (16:10),
700:1 kontrasztarány,
300 cd/m2 fényerő,
30-82kHz vízszintes frissítés,
16.2m szín,
TCO'03, 150o/135o látószög,
2x1w sztereó hangszórók,
fekete talp/ezüst káva,
dönthető
ajánlott bruttó ár: 71.800 Ft