Új Asus-Cavium rack-be szerelhető szerver

forrás Prim Online, 2006. október 27. 16:39
A tajpeji AsusTeK Computer Inc. (Asus) október 26-án mutatta be NC-C38 szerverlapját és N108-A1 szerverét, melyek a támogatják a Cavium Networks cég Octeon CN38xx MIPS alapú processzorait, és ezzel különleges hálózati biztonságot kínálnak.
“A Cavium Networks Octeon platformjai tovább erősítik az MIPS szerkezet előnyeit és a beépített hardverek gyorsítómotorjainak teljesítményét, a TCP offload-ot, a biztonsági tényezőket és a kompressziót/dekompressziót,” - mondta el Allen Wang, az Asus Szerver Kutatás és Fejlesztés részlegének alelnöke. Hozzátette: “Ezeket a funkciókat egyetlen eszközbe szerelve, olyan szervert kapunk, melynek segítségével az információs rendszerek mérnökei biztonságosabb, költséghatékony és könnyen menedzselhető hálózati környezetet hozhatnak létre Az NA-C38 és a N108-A1 az első gyümölcsei a Cavium Networks-szel való együttműködésünknek. A két vállalat folyamatosan dolgozik olyan közös termékeken, melyeknek alapja a CN58xx termékcsalád lehet.”

Az N108-A1 szerver, az Asus első 1U rackbe tervezett platformja, mely nagyfokú hálózati biztonságot és pontos működést kínál. Két különböző változatban jelenik meg. Az N108-A1 4+ 4 rézalapú Gigabit Ethernet porttal rendelkezik (ebből 4 bypass funkcióval), míg az N108-A1F 4 rézalapú Gigabit Ethernet portot és 4 SFP üvegszálas Gigabit Ethernet portot kínál. Az N108-A1 modell tartalmaz még egy PCI-X bővítőhelyet is a későbbi frissítésekhez.
Mindkét modell felhasználóbarát LCD és LED panelekkel segíti a rendszer valósidejű státuszának és üzeneteinek közlését, ezzel könnyebbé teszi a rendszer kezelését.

Az új NA-C38 szerveralaplap az N108-A1-ben is megtalálható, támogatja a különböző Octeon processzorokat, RLDRAM és rugalmas DIMM opciókkal kifejezetten az eltérő igények kielégítésére alkalmas. Továbbá a NA-C38 CF interfészt kínál a RTOS futtatásokhoz és felhasználói alkalmazásokhoz gyors betöltési funkcióval.