A Utube pereli a YouTube-ot

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 5. 18:14
A YouTube hihetetlen népszerűsége hatással van egy kis csővezetékeket értékesítő cég életére is, amely a világhálón is képviselteti magát.
A www.utube.com oldalt naponta több tízezer internetező is lehívja amiatt, mert a közösségi portál címének kiejtése nem különbözik a szerszámcégétől, és így sokan véletlenül jutnak el a site-ra. Ily módon havonta több millióan keverednek el tévedésből a csővezetékeket forgalmazó vállalkozás honlapjára, amely mennyiséget már nem bírnak el szervereik.

Míg az immár tíz éve létező weboldal üzemeltetési költsége korábban nem haladta meg havi szinten a száz dollárt, jelenleg már elérte a 2500 dollárt, ami óriási bevételkiesést jelent a kis cég számára, ezért panasszal élnek a YouTube ellen. A Universal Tube képviselőinek elmondása szerint a webkettes portál hihetetlen népszerűsége előtt hetente 4-500 látogató hívta le honlapjukat, azonban ha tovább folytatódik ez az áradat, akkor búcsút mondhatnak az internetes jelenlétükből származó bevételeiknek, mivel szervereik rendszeresen összeomlanak a túlterheléstől.

A szerszámcég tehát az anyagi veszteségek elszenvedése végett kártérítést követel a közösségi portáltól, vagy másik alternatívaként felajánlotta a YouTube-nak, hogy új webcímet válasszanak.