Siófok: kétnapos e-Magyarország, e-kormányzat konferencia

Kovács Attila, 2006. november 6. 16:04
2006. november 9-10-én tartják a siófoki Hotel Azúrban a már tradicionálisnak tekinthető "e-Magyarország, e-kormányzat" konferenciát, melynek idei alcíme a „Fejlesztések jegyében”. Ehhez a szlogenhez alkalmazkodik a kétnapos konferencia tematikája és a kiállítók sora is.
Az idei „E-Magyarország, e-kormányzat 2006 – a fejlesztések jegyében” konferencia, kiállítás és workshop a versenyképesség, a felzárkózás és a fejlett információs gazdaság, az e-közigazgatás, e-kormányzás kapcsolatáról, a sürgető teendőkről, a kormányzat és az üzleti szektor érdekeinek egyeztetéséről szól. A kétnapos konferencia másik fontos témaköre az Európai Unió fejlesztési irányában levő régiók, önkormányzatok és kistérségek továbbá a kkv-k versenyképesség erősödésének jövőbeni lehetőségei, az érdekeltek igényeinek megfogalmazása. A rendezvény valóban a civil vállalatok, és az államigazgatás egyik legjelentősebb szakmai fóruma. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a konferencia fővédnökei Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, valamint Szilvásy György kancelláriaminiszter.

A vállalkozói szférát a legnagyobb, részben multinacionális infokommunikációs és informatikai vállalatok képviselik. Közülük többen kiállítóként és előadóként is képviselik cégüket. Így jelen lesz többek között az Oracle, a Synergon, a Sun, a Xerox és az IBM is. Az IP telefóniás és ügyfélszolgálati megoldások piacán élenjáró Avaya hazai leányvállalata az eseményen a legújabb fejlesztésű, 9620-as és 9630-as IP készülékeit is bemutatja. Mindezek mellett a helyszínen kettő IP telefonközponton keresztüli ingyenes telefonálást is biztosít a résztvevők számára. Az egyik rendszer a KKV a másik pedig az Enterprise szektor számára biztosít látványos bemutatót. Az Avaya stratégiai területének tekinti a mobilitás és távmunka területét, ezért olyan eszközök is bemutatásra kerülnek, mint a költségcsökkentő Wifi-GSM telefonra épülő megoldás valamint a helyfüggőséget megszüntető IP VPN telefon.