Célegyenesben a Microsoft Office 2007

forrás Prim Online, 2006. november 6. 17:39
A Microsoft ma bejelentette, hogy lezárta a Microsoft Office 2007 kódját és a szoftver kiadásra jelölt változata (Release to Manufacturing = RTM) is elkészült.
Az aranykód, vagyis a kereskedelmi forgalomra szánt programváltozat elkészülése fontos mérföldkő, hiszen egyúttal a Microsoft Office eddigi legnagyobb béta-teszt programjának zárása is: a szoftver második béta verzióját 3,5 millióan töltötték le. A béta-tesztelőktől és ügyfelektől példátlan mennyiségű visszajelzés érkezett, amelyek segítették az Office fejlesztői csapatát a termék minőségének ellenőrzésében, teljesítményének optimalizálásában. A Microsoft Office RTM változatának megszületése kulcsfontosságú lépés a 2007-es Office, a Windows Vista és az Exchange Server 2007 idén november 30-án esedékes, üzleti felhasználók részére történő, kizárólag nemzetközi kiadása felé. Az esemény fontosságát jelzi, hogy az ahhoz kapcsolódó és a világ különböző pontjain megrendezésre kerülő rendezvényeken a Microsoft felsővezetői is részt vesznek – a New Yorki eseményt pl. Steve Ballmer vezérigazgató nyitja meg. A termékek általános piaci megjelenése, így a magyar verzióé is 2007 első negyedévében várható.

A ma elkészült RTM verzióval olyan új eszközök és erőforrások megjelenése kezdődik meg, amelyek révén a vásárlók megismerkedhetnek az új Microsoft Office programmal, valamint kipróbálhatják és megvásárolhatják a szoftvert. Íme néhány példa:


A gyártásra kerülő RTM verzió kódja minőségének biztosítása mellett a frissítések a következő jelentős funkciókat tartalmazzák: