Akvizíció a hazai egészségügyi informatikában

forrás Prim Online, 2006. november 8. 16:42
A Meditcom megvásárolta a közel 10 éve az egészségügyi informatikai piacon jelen lévő, több mint egy tucat egészségügyi intézményben működő Sanitas kórházi, betegadminisztrációs rendszert. A szerződést a napokban írták alá, az akvizícióval a Meditcom tulajdonába kerültek az orosházi fejlesztő cégek, a Novcom Kft. és a Celix Kft. is.
A vásárlással mintegy 20%-kal bővült a Meditcom ügyfélköre, az orosházi fejlesztő csapat pedig stratégiai együttműködés keretében segíti majd a cég munkáját, többek között a HEFOP-os régiókban is.

Az Sanitas-rendszer jelenleg 13 intézményben üzemel, például: Szegeden, Ózdon, Esztergomban, Tapolcán, Gyulán, Békéscsabán, Mezőtúron és Kistelken.

Az eladói oldal nem kizárólag a legelőnyösebb ajánlat alapján választotta ki a Meditcomot az ajánlattevők közül, hanem fontosnak tartották azt is, hogy az általuk felépítetett egészségügyi know-how milyen módon kerül további hasznosításra. A Meditcom számára ez az akvizíció nem csupán piacszerzést jelentett, hanem a  humánerőforrás-kapacitásának növekedését is.