Nokia 6639 fantáziatelefon: fogy a türelmünk?

Kiss Ádám Zoltán, 2006. november 8. 20:06
A mai felhasználók már nem a mobilvilággal ismerkedő tétova vásárlók, pontosan tudják, mit várnak a gyártóktól, és a türelmetlenebbek meg is fogalmazzák, méghozzá egészen pontosan.
Régóta ismert, hogy a gyártók gyakorlatilag minden olyan összetevővel rendelkeznek, mely egy igazán felhasználóbarát multimédiás-kommunikációs eszköz létrehozását lehetővé tenné. Ehelyett azonban késleltetik a fejlesztéseket, és hasonló processzorok, kijelzők megvételére kényszerítenek minket, egyszer egy telefonban, egyszer egy teljes értékű MP3 lejátszóban, másszor éppen egy valódi digitális fényképezőben. A technika márpedig igenis ott tart, hogy mindez egy készülékben kerüljön elhelyezésre, és ha egyszerre egy kicsit többet is, de csak egyszer fizessünk. Gondoljunk csak arra, hogy majd egy éve már 8 megapixeles fényképezővel szerelt mobiltelefont láthattunk, és kifejlesztették a folyadék alapú mobillencséket is valódi zoomképességgel.

Az ismeretlen-türelmetlen felhasználó egy kényelmes 1024x768 központi megjelenítőt álmodott 6639-es fantázianevű telefonjába, s készülék a jelek szerint mind a Leica, mind a Nicon optikáit támogatja, és természetesen található benne profi színvonalú médialejátszó is. És ha már lúd, legyen kövér alapon egy kis fricska a fejlesztők orra alá, az oldalról kihajtható többfunkciós bicska és a beépített Zippo öngyújtó. Az ismeretlen elkövető komoly energiát és PhotoShop-órákat fektetett műve elkészítésébe, mely tréfaként is értelmezhető, de a mobilcégek számára inkább valami ilyesmi az üzenet: fogy a türelmünk.