Samsung K5: kicsúsztatható hangszórós mp3 lejátszó

forrás Prim Online, 2006. november 9. 17:26
A Samsung legújabb MP3 lejátszójában a fejhallgató használatával teljesen kizárható a külvilág, a kicsúsztatható beépített hangszórókkal viszont önálló mini sztereó rendszert kaphatunk.
A K5 (teljes modellnév: YP-K5), egy pillesúlyú MP3 lejátszó, olyan nehézsúlyú jellemzőkkel, mint az újszerű érintős képernyő, az FM rádió és a beépített hangszóró.

Az 1980-as években a személyes zenehallgatás forradalma lehetővé tette a felhasználók számára, hogy egyénileg és a maguk ízlése szerint alakítsák ki zenehallgatási stílusukat. Most a Samsung a K5-tel új trendet indít útjára, hogy a felhasználók kibújhassanak a fejhallgatók fogságából és megoszthassák zenei élményeiket másokkal is. A Samsung a sokat dicsért MP3 lejátszóinak design-ját kombinálta egy mini hifi-berendezésével, és így ért el egyedülálló zenehallgatási élményt.

Beépített hangszórók virtuális 3D hangzással

A K5 beépített hangszórói segítségével nyújt egyedülálló élményt. A sztereó hangforrások használaton kívül rejtve vannak a készülék mögött, ám szükség esetén könnyedén kicsúsztathatók, és már kész is az önálló mini sztereó rendszer. A virtuális 3D hangzás már-már meghazudtolja a fizikát, segítségével szinte körbefog a zene. Az aktív, fiatalos, energikus életvitelhez kitűnően alkalmazkodó YP-K5 mindenhova velünk jön, és zenét hoz életünkbe.

Ha mégis magányra vágysz: fülhallgató kiemelt basszussal

A K5-höz egy újszerű, kétrészes fülhallgató tartozik, amely kiváló hangminőséget és a kiemelt basszusnak köszönhetően igen erőteljes hangzást biztosít. Segítségével ugyanazt az akusztikus élményt élvezhetjük, amit otthoni hifi-berendezésünk nyújtana.

A szokatlan formájú ergonomikus fülhallgatók biztosan és kényelmesen illeszkednek fülünkbe, miközben a külső hangokat kizárják. A hangerőszabályzási lehetőség gondoskodik arról, hogy kedvenc dalaink valamennyi apró részletét élvezzük, ugyanakkor megakadályozza, hogy káros hangerővel hallgassuk a zenét.

Egyszerűen hallgatható: átlátható menü, mesteri teljesítmény

A K5 rendkívül könnyen használható lejátszó. Csak kapcsoljuk be, és az OLED markáns fénye megvilágítja a csillogó fekete felületet, a kijelző pedig végigkalauzolja a felhasználót a K5 multimédiás lehetőségein. Az intuitív navigáció és az esztétikus grafika elegáns kijelzőt biztosítanak, és jól kiegészítik a K5 széles körű lehetőségeit. A zenék kényelmesen elhelyezhetők a különböző mappákban, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan megtaláljuk a keresett dalokat.

Ha a hangszórót kicsúsztatjuk, a K5 menürendszere automatikusan átvált a függőlegesről vízszintes nézetre. Az érintős képernyőn a billentyűk megmaradnak, de 90ş-kal elfordulnak, így folyamatosan ergonomikusan, kényelmesen kezelhetjük a lejátszónkat. Az eredmény: könnyen használható menürendszer, kevés billentyű, minimáldesign megjelenés.

Nagyszerű hangzás hightech burokban

A tenyerünkben is könnyen hordozható K5 tapintásra hűvös és sima, a kitűnő magnézium felületnek köszönhetően. A lekerekített sarkok és a tökéletesen illeszkedő szélek, valamint a kompakt és karcsú külső megkönnyítik az egykezes használatot is. Az ujjaink legfinomabb érintésére is érzékeny, sima felületen megjelenik egy érintős billentyűzet és egy fényes OLED kijelző. Egy apró nyomás, és a rejtett hangszóró könnyedén kicsusszan, és automatikusan beforgatja magát az optimális hangzás biztosításához. A hangszóró és a kezelőlap úgy helyezkednek el, hogy stabil alapot biztosítsanak, amely kényelmesen megáll bármilyen asztalon vagy egyéb sík felületen.

A K5 lehetővé teszi, hogy zenehallgatási élményeinket megosszuk másokkal, legyen szó egy vadonatúj dalról, amit épp most töltöttünk le, vagy a legfrissebb rádiós slágerlistákról. A „PlaysForSure”-nak köszönhetően biztosak lehetünk afelől, hogy a zenénk kompatibilis lesz a K5-tel, beleértve az interneten vásárolt dalokat is. Az USB 2.0 gyorsabb kapcsolódást tesz lehetővé a villámgyors letöltésekhez, a 2 Gb-os K5 pedig akár 500 dal tárolására is képes (az 1 Gb-os modell 240 dalt tud tárolni).

Egy zenés útitárs, amely mindenhova elkísér

A Samsung K5 sikeresen ötvöz különféle lehetőségeket, hogy napjaink minden részébe becsempéssze a zenét. Beállíthatjuk az ébresztőt úgy, hogy kedvenc dalunkra ébredjünk, majd az FM rádión meghallgathatjuk a napi híreket, az időjárás-jelentést vagy a közlekedés híreit. Az előre beprogramozott csatornák segítségével egyszerűen megtalálhatjuk a kívánt rádióállomást.

A napi munkába járást is felvidíthatja a K5, ha zenehallgatás közben még a saját fényképeinkből összeállított diavetítést is megnézzük; a 2 Gb-os K5 akár 25 000 fotót is képes tárolni (az 1 Gb-os pedig 15 000-et). A képek közül még képernyővédőt is választhatunk az MP3 lejátszóhoz.

A K5 fülhallgatós használat mellett 30 órányi lejátszási időt biztosít, hangszórós üzemmódban pedig akár 6 órányit is; így valóban velünk jöhet a zene, bárhova is megyünk.

A karcsú méret és a sima fekete tok könnyedén részévé válik életünknek, ugyanakkor olyan divatos kiegészítőt is jelent, amely forradalmasítja személyes és társasági audio élményeinket.

Az YP-K5 műszaki jellemzői

Általános információk
 
Memória kapacitása    1 Gb / 2 Gb      
Termék színe    Fekete      
Kijelző    Magnézium       
Anyag    Vezeték nélküli hátsó csatornarendszer kapható      
Akkumulátor    Újratölthető akkumulátor (Lithium-Polymer)      
Lejátszási idő    30 óra – fülhallgató / 6 óra – hangszóró      
Töltési idő    (AC) 3 óra / (USB) 3,5 óra      
PC interfész    USB 1.1 / USB 2.0      
Méret (szélesség x magasság x mélység)    98 x 47,5 x 18,1 mm      
Súly (g)    106(g)    

Funkciók

Zenei formátumok    MP3, WMA, (Audio) ASF      
Fényképnézegető    JPEG      
FM rádió    Előre programozott / manuális üzemmód      
Óra    Óra, ébresztő      
Egyebek    Zenekezelő rendszer (CDDB)
Frissíthető firmware     

Kiegészítők

Tartozékok    Fülhallgató, USB kábel, CD számítógépes alkalmazáshoz      
Opcionális tartozékok    AC adapter, tok, tartalék akkumulátorok     

Javasolt fogyasztói ár

1 Gb    55 990 Ft      
2 Gb    68 990 Ft