Fontos biztonsági frissítések a Firefox-hoz

Milkovits Gábor, 2006. november 9. 19:38
A Mozilla biztonsági frissítéseket adott ki a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező 1.5, illetve a SeaMonkey szoftvercsomag 1.0 verziójához.
Fontos megemlíteni, hogy a javításokkal orvosolt biztonsági rések nem érintik a Firefox nemrég kiadott 2.0 változatát, így az erre történő frissítés automatikusan fölöslegessé teszi a javítófoltok letöltését és telepítését. A Mozilla hivatalos közleménye szerint a biztonsági frissítések a szoftverek kódolási, illetve memóriavesztést okozó hibáit javítják ki, amelyek adott esetben veszélyes támadásoknak nyithatnak utat. Több szoftverbiztonsági cég, például a Secunia is kritikusnak minősítette a szóban forgó réseket. A javított, Firefox 1.5.0.8, Thunderbird 1.5.0.8 és SeaMonkey 1.0.6. alkalmazások letölthetők a http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all-older.html, a http://www.mozilla.org/projects/seamonkey/, illetve a http://www.mozilla.com/en-US/thunderbird/releases/1.5.0.8.html#download oldalakról.

A Mozilla a Firefox esetében természetesen mindenkinek a 2.0 verzióra történő frissítést javasolja, ám a régebbi szoftverhez ragaszkodók számára is biztosítja a teljes körű terméktámogatást jövő októberig, azaz az új böngésző kiadását követő egy éven át.