Hat Microsoft biztonsági frissítés kedden

Milkovits Gábor, 2006. november 11. 10:13
A Microsoft bejelentette, hogy november 14-én összesen hat biztonsági frissítést ad ki szokásos, havi rendszerességgel kibocsátott frissítőcsomagjában.
A frissítések közül öt a Windows-hoz, egy pedig az XML Core Services szolgáltatáshoz érkezik, és az orvosolt biztonsági rések legmagasabb veszélyességi fokozata mindkét szoftver esetében kritikus, vagyis legalább két kritikus sebezhetőséget javít a csomag. A Microsoft ezen kívül, a már megszokott módon, meglehetősen szűkszavú a javításokkal kapcsolatban, így egyelőre nem lehet biztosan tudni, vajon a legújabban feltárt szoftverhibákra érkezik-e kedden folt.

A redmondi szoftverkonszern múlt hétvégén elismerte, hogy az XML Core Services 4.0 egyik veszélyes sebezhetőségét hackerek támadásokra használták ki, a Microsoft azonban korlátozott mértékűnek minősítette ezeket – az XML Core Services javítás nagy valószínűséggel ehhez érkezik. Ezen kívül vannak további feltárt, de még javítatlan biztonsági rések az Internet Exploreren, valamint a Visual Studio 2005 Active X vezérlőjén is. A vállalat októberben nem kevesebb, mint tíz biztonsági frissítést adott ki, habár előtte egy hónappal csak hármat. Az eddigi összesen 71 darabbal azonban már most, az utolsó hónapot megelőzően hajszálra megközelítette a 2002-es rekordévben kiadott 72-t.