Ericsson HSPA-rendszer a 3 Scandinaviánál

forrás Prim Online, 2006. november 13. 16:29
Az Ericsson ügyfele, a 3 Scandinavia átkapcsolt a világ egyik leggyorsabb szélessávú mobilhálózatára. A „turbóhálózat” élesben üzemel Svédországban.
Annak következtében, hogy a 3 Scandinavia hálózatát nagysebességű csomagkapcsolt hozzáférésre (HSPA) is alkalmassá tették, az operátor ügyfelei a mobilszolgáltatások új generációjának előnyeit élvezhetik, beleértve a mobil szélessávot, a mobil videoalkalmazásokat és a mobil zenehallgatást. A megállapodás értelmében az Ericsson kereskedelmi HSPA-hardvert és -szoftvert szállított, valamint a rendszer telepítési feladatait is ellátta.

A 3 hálózatát „felturbósította” a HSPA: több mint 50-szer gyorsabb a betárcsázós hálózatnál, és sebessége akár ötszöröse is lehet az egyéb 3G hálózatokénak. A 3 ügyfelei átlagosan 1–1,5 Mb/s letöltési sebességet és akár 3 Mb/s csúcssebességet élvezhetnek a hálózaton, sőt ez jövőre akár 7,2 Mb/s-ra is nőhet.

A 3 adatkártyái különösen hasznosak lesznek az üzleti felhasználóknak, mivel lehetővé teszik a nagysebességű adat-hozzáférést Svédországban és fejlesztik a vállalatok működését költséghatékonyabbá, termelékenyebbé és versenyképesebbé téve őket.

Vezeték nélküli szélessávú hálózatot és videokonferenciát használó mobil munkaerők szinte bárhol képesek lesznek a hagyományosan az irodában tárolt adatok elérésére, legyenek a dolgozók akár úton, akár ügyfeleiknél.

2007 folyamán a 3 és az Ericsson folytatja a hálózati lefedés kiterjesztését és a szoftver frissítését még nagyobb sebesség elérése érdekében.