Ingyenes lesz az újratöltés a Zune Marketplace-ről

Milkovits Gábor, 2006. november 13. 21:55
A Mobilemag értesülése szerint a megvásárolt zeneszámok többször is letölthetők lesznek egy adott PC-re a Microsoft Zune lejátszóhoz tartozó Zune Marketplace zeneáruházból.
A megoldás különösen hasznosnak bizonyulhat abban az esetben, ha a fájlok károsodás vagy egyéb ok miatt ideiglenesen vagy végleg hozzáférhetetlenné válnak a számítógépen, a legtöbb zeneletöltő weboldalról ugyanis ilyenkor újból meg kell venni a számokat. A Microsoft szolgáltatása automatikusan legalább ötször engedélyezi az újbóli letöltést, ám ezután is marad lehetőség az elveszett zenefájlok pótlására, abban az esetben, ha a felhasználó igénybe veszi a műszaki terméktámogatást.

Az ember természetesen legjobb, ha hagyományos módon biztonsági másolatot készít zenei tartalmairól is, de azért jó tudni, hogy a Microsoft kínál ilyen mentő-lehetőséget a Zune tulajdonosoknak. Kérdés persze, hogy ez minket, magyarokat mennyiben érint: a piacvezető Apple például mindmáig nem méltatott minket arra, hogy itt is elérhetővé tegye iTunes zeneletöltő szolgáltatását.