A Microsoft megkezdte az IE7 továbbítását az Automatikus Frissítésen keresztül

Milkovits Gábor, 2006. november 14. 07:22
A Microsoft bejelentette, hogy pár nappal ezelőtt megkezdte az Internet Explorer 7 továbbítását a felhasználóknak az Automatikus Frissítés szolgáltatáson keresztül.
Gary Schare, az Explorer termékmenedzsere a sajtónak elmondta, hogy eddig az angol nyelvű IE6-felhasználók mintegy 1%-ához juttatták el a kiemelt IE7 frissítést. A német, francia és spanyol szoftvertulajdonosokhoz november 15-én érkezik az IE7, a magyar változat pedig remélhetőleg röviddel ezután kerül először továbbításra. Schare hangsúlyozta, hogy szándékosan kisebb volumennel indultak az esetleg felmerülő műszaki problémák könnyebb kezelhetősége miatt, arra azonban nem felelt, hogy tartják-e magukat az előzetesen önként kitűzött 3 hónapos határidőhöz. Annyit mindenesetre elárult, hogy a 14-én, kedden kibocsátásra kerülő biztonsági frissítések a héten prioritást élveznek majd az új böngészőhöz képest.

Mivel a nagyobb vállalati rendszereken lényegesen kényesebb feladat az új szoftverek telepítése, a Microsoft egy speciális eszközt is kiadott a letöltés ideiglenes blokkolására. Ezen kívül az Explorer 7 telepítés megkezdése előtt az Automatikus Frissítést aktívan tartó felhasználóknak is lehetőségük van a halasztásra, vagy a nemleges opcióra is.