Nem fut néhány régebbi PlayStation játék a PS3-on

Milkovits Gábor, 2006. november 14. 14:02
A Sony bejelentette, hogy néhány régebbi PlayStation és PlayStation 2 játékprogram hibásan, vagy egyáltalán nem fut a Japánban szombaton piacra dobott PS3 játékkonzolon.
Egyes PS és PS2 játékok esetében a hang nem működik, másokat pedig egyszerűen lehetetlen elindítani az új konzolon. A Sony korábban azt ígérte, hogy az összes, körülbelül 8000 meglévő játékprogram játszható lesz a PlayStation 3-on, ám arról, hogy ezek közül pontosan mennyivel van probléma, egyelőre nem nyilatkoztak. A japán Sankei Shimbun napilap tudni véli, hogy mintegy 200 a szigetországban korábban kiadott PS és PS2 játékról lehet szó. A Sony tervei szerint a teljes kivizsgálás után szoftverfrissítést ad közre az új játékkonzolhoz a gondok orvoslására.

Az elektronikai óriás az első két napon mintegy 88 ezer darabot értékesített Japánban az első körben  rendelkezésére álló százezres készletből, így a hiány miatt a spekulánsok többszörös áron kínálják a Playtation 3-at az interneten. A játékkonzol Amerikában 17-én, pénteken, Európában azonban alkatrészhiány miatt csak jövő márciusban kerül forgalomba.