20x-os sebességű LiteOn DVD-író

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 14. 19:11
Múlt héten számoltunk be az LG által kifejlesztett 18x-os LG DVD íróról, azonban a LiteOn képviselői hamarosan egy ennél is gyorsabb, 20x-os sebességgel dolgozó készülékkel rukkolnak elő.
Korábban olyan híresztelések láttak napvilágot, miszerint a LiteOn kivonulna az optikai meghajtók piacáról, azonban bebizonyosodott, hogy szó sincs ilyesmiről, sőt mi több a vállalat bejelentette a világ leggyorsabb DVD-íróit. A gyártó adatai szerint az LH-20A1P valamint LH-20A1H modellek 20x-os sebességgel képesek égetni a DVD+R és DVD-R lemezeket. A DVD-RAM korongokat már valamivel lassabban, pontosan 12x-esen írják meg az új eszközök. A két típus között csupán annyi a különbség, hogy az LH-20A1H LightScribe-támogatással érkezik. A vállalat képviselőinek előrejelzése szerint az LH-20A1P gyártását már idén decemberben megkezdik, az LH-20A1H modell tömegtermelése pedig valamikor 2007 elején indul be.
Jelenleg a piacot a 16x-os DVD-írók uralják, azonban a jövő évre több más gyártó is bejelentette 20x-os sebességű készülékeit.