Most akkor kell-e védeni a Vistát antivírusszoftverrel vagy sem?

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 14. 20:04
A napokban több külföldi napilap is arról számolt be, miszerint a Microsoft részéről, Jim Allchin azt nyilatkozta, hogy a Vistával futó PC-re nem szükséges külön antivírusszoftvert telepíteni, azonban egy újabb közleményben cáfolta is ezt.
A Platformok és Szolgáltatások divíziójának vezetője elmondta, hogy a minap az egyik beszédét félreértelmezték az újságírók, s így téves információk kerültek napvilágra. Allchin bevallotta, hogy ő sem fogalmazott teljesen világosan, és ezért jelenhettek meg olyan cikkek, miszerint ő a Vista használata esetén szükségtelennek látja egy külön antivírusprogram feltelepítését a számítógépre. Most pontosított, s elmondta, ő nem azt akarta sugallni, hogy ezentúl nem lesz szükségük a felhasználóknak egyéb biztonsági szoftverekre.

A Microsoft-vezető korábban példaként hozta fel hétéves gyermekét, akinek PC-jét az új generációs Windowsba beépített biztonsági megoldások védik. Elmondása szerint kisfia így internetezik, azonban ő korábban aktiválta a gyermekvédelmi funkciót. Allchin rávilágított arra, hogy ő beszédében ezt akarta kihangsúlyozni, és nem pedig arra utalt, hogy a Vista-felhasználók ne telepítsenek fel számítógépeikre külön antivírusszoftvert.