Nagy teljesítményű HP munkaállomások négymagos Intel processzorokkal

Széll Zoltán, 2006. november 15. 10:03
A HP nagy teljesítményű, energiatakarékos munkaállomásokat vezetett be, amelyek az Intel új négymagos processzorain alapulnak.
A HP az új munkaállomásokat professzionális felhasználók számára fejlesztette (pl.: digitális-tartalom készítők, földgáz-kutató mérnökök, gépész- és villamos mérnökök). Az új masinák nagy párhuzamossággal rendelkeznek, amely egyidejűleg több program, vagy több programszál futtatását teszi lehetővé.

A HP a munkaállomásokat a ’QuadFest’ (speciális esemény: vásárlók, partnerek, független szoftverfejlesztők és újságírók részére) rendezvényen mutatja be. Az eseményen Chris Christofer alelnök és vezérigazgató (HP asztali üzlet csoport), valamint Tom Kilroy alelnök és vezérigazgató (HP digitális vállalat csoport) mutatta be az új munkaállomásokat, valamint az új négymagos Intel Xeon 5300 sorozatú- processzorok és az Intel Core 2 Extreme QX6700 CPU részleteit. A HP az új munkaállomások szállítását ma kezdi.

A HP mérnökei az Intel négymagos processzorok nagy teljesítményét, méretezhetőségét, energia-hatékonyságát és megbízhatóság, a világosztályú HP munkaállomás konstrukcióval kombinálták, amelyek együtt megnövelt képességeket kínálnak a kritikus alkalmazásokhoz.

Az új HP munkaállomások négymagos Intel Xeon 5300 processzorokat tartalmaznak. A sorozat induló ára 2349 dollár és online, vagy a HP partnereinél (elosztók, viszonteladók) kaphatók.