Humansoft: a dél-dunántúli régió egészségügyi informatikai projektjéről

forrás Prim Online, 2006. november 15. 14:28
Az egészségügyi projektekben is érdekelt Humansoft mai sajtótájékoztatóján a HEFOP 4.4 (Human Erőforrás Fejlesztés Operatív Program; 2006. július 19 - 2007. július 31) állásáról, eredményeiről számoltak be az illetékesek.
A projektben résztvevő intézmények: Pécsi Tudományegyetem, Baranya Megyei Kórház, Kaposvári Egyetem Diagnosztikai és Onkoradiológai Intézet, Kaposi Mór Oktató Kórház, Tolna Megyei Önkormányzat Balassa János Kórháza, Paks Város Rendelőintézete, Szigetvári Városi Kórház és Rendelőintézet, Magyarországi Református Egyház Mosdósi Tüdő és Szívkórháza, Barcsi Város Önkormányzata Járóbetegellátó Intézménye.

A projekt legfontosabb számai a következők. A beruházás bruttó értéke: 1, o59 Mrd Ft, a felhasználók száma 4520 fő; a közvetlen alvállalkozók száma 25, a helyszínek száma 36. A legjellemzőbb eszközök darabszáma: szerver 75 db, munkaállomás ~1000 db, nyomtató ~750 db, vonalkódolvasó ~350 db. Jelenleg a következő határidő november 20-án a hardver szállításának befejezése, kisebb intézmények IT rendszereinek az indítása.

Az elvárások egyike az ún. IKIR (Intézményközi Információs Rendszer) megvalósulása, a következő fő célokkal: online betagadat hozzáférés, az intézményközi adatokhoz való hozzáférés, orvosszakmai-gazdasági teljesítményadatok elelmzésének és értékelésének a támogatása, standard protokollok elfogadtatásának támogatása, kapacitás tervezés-kiajánlás támogatása, teleradiológia használata, telemedicina használata, adatvédelmi jogszabályok szerinti működés kikényszerítése.