"Nyitott Világ" Corel konferencia Magyarországon

forrás Prim Online, 2006. november 15. 15:36
A Nyitott Világ konferencia keretében a Corel bemutatta a digitális képalkotás legújabb szoftvereit. A konferencián a legnépszerűbb Corel szoftverek – CorelDRAW X3 magyar változat, Corel Paint Shop Pro Photo XI, Corel Painter IX.5 – kerültek bemutatásra. A konferenciát a Codra Kft. (hivatalos Corel magyarországi disztribútor) szervezte nyomdászok, grafikai stúdiók, fényképészek, és más professzionális, valamint kezdő felhasználók részére.
A rendezvény résztvevőinek lehetősége nyílt a legújabb Corel szoftvereket kipróbálására valamint elsajátíthatták, hogyan lehet egyszerűen, professzionális kinézetű design munkákat készíteni. A résztvevők személyesen konzultálhattak Corel szakértőkkel, valamint választ kaphattak a legújabb Corel szoftverekkel kapcsolatos kérdéseikre is.

A Corel művészeknek és formatervezőknek egyaránt kínál megoldásokat. A Nyitott Világ konferencián az alkalmazott- és a művészeti felhasználás szakemberei is megosztották Corel szoftverekkel kapcsolatos tapasztalataikat a közönséggel. Cosován Attila a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi adjunktusa a Corel szoftverek 21. századi reklám- és designkommunikációjába való integrációjáról tartott előadást, míg Schumy Kolos digitális művész bemutatta milyen lehetőségeket rejt a Corel Painter ecsete a korlátok nélküli művészetben. A szoftverek leghasznosabb trükkjeit a Corel szoftverek elismert szakértői mutatták be. A látogatók Corel szoftvereket alkalmazó alkotók munkáit is megtekinthették a mintegy negyven művet felvonultató grafikai kiállításon, illetve a Modell Divatiskola növendékeinek divatbemutatóján.