Megkezdte internetes televíziós szolgáltatását a TVnet

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 16. 09:10
A TVnet Kft. 100 millió forint beruházással megkezdte internetes televíziós (IP TV) kereskedelmi szolgáltatását a fővárosban - jelentette be Lengyel Tibor, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
A TVnet a Magyar Telekom csoporthoz tartozó T-Online-nal egy dőben, november 6-án kezdte meg a szolgáltatás kereskedelmi rtékesítését.

Az IP TV-n keresztül elvileg korlátlan számú csatorna érhető e, jóllehet egy-egy felhasználó naponta, illetve rendszeresen 5-10 csatornát néz. Az internetes kapcsolat elérhetővé tesz például videotékát, zenetárat és elektronikus műsorújságot is.

Az IP TV lehetővé teszi a time shifting szolgáltatást is. Segítségével 24 órán belül, külön rögzítő eszközök nélkül, bármikor visszanézhető és bármilyen időpontra visszaléptethető a tárolt műsor. A TVnet minden felhasználó számára 5 órányi tárhelyet ad, amelyre tetszőlegesen lehet korlátlanul visszanézhető tévéműsorokat rögzíteni.

A szolgáltatás jelenleg Budapesten érhető el, majd január-februárban 11 vidéki nagyvárosban indul. A 11 vidéki városban mintegy 400 millió forint beruházást kell a cégnek végrehajtania ahhoz, hogy az internetes tévét elindíthassa.

A társaság elindította saját csatornáját, a magyar felnőtt-tartalmakat szolgáltató LUXx Tv-t is. A TVnet a közeljövőben további 2, majd később még egy saját csatornát akar indítani, ezek tartalmáról azonban nem nyilatkozott az ügyvezető.

Lengyel Tibor korábban az MTI-nek elmondta: egy év alatt 4-10 ezer IP TV előfizetőre számítanak.

A TVnet Kft.-t 1994 októberében alapították kábeltelevíziós hálózaton keresztüli adatátviteli szolgáltatások nyújtására.

A társaság az elmúlt időszakban megháromszorozta, s az elmúlt év végére 15 000-re növelte előfizetőinek számát. Árbevétele 2005-ben megduplázódott, több mint 1 milliárd forintra nőtt. Az idén a társaság 1,6 milliárd forint bevétellel számol, előfizetőinek száma jelenleg több mint 21 ezer. A vállalat jövőre meg szeretné duplázni ügyfeleinek számát.