Intelligens telefonokat és adatközpontú eszközöket véd a Trend Micro

forrás Prim Online, 2006. november 16. 18:45
A Trend Micro bejelentette a Trend Micro Mobile Security 3.0 elérhetőségét, amely átfogó védelmet nyújt a hackerek, az illetéktelen behatolások, valamint a rosszindulatú
mobilprogramok és a nem kívánt SMS-ek ellen.
Az IDC felmérése szerint világszerte egyre több mobileszközt értékesítenek, melyek száma 2006-ban megközelítőleg eléri a százmillió eladott egységet. Az intelligens telefonok térhódításával, valamint a gyors letöltést biztosító WiFi-hálózatok elterjedésével párhuzamosan folyamatosan nő a mobileszközöket támadó fenyegetések száma is. A korlátozott terjedési lehetőségek és a kevés forgalomban lévő készülék miatt a kezdeti mobilvírusokat a kísérletező kedvű hackerek kizárólag demonstrációs célból készítették (proof-of-concept).

A Trend Micro Mobile Security 3.0 a készülék leterhelése nélkül maximális biztonságot nyújt, és egyszerű kezelőfelülete révén könnyű használhatóságot biztosít a felhasználóknak. Az új tűzfal- és behatolásészlelési funkciók különböző szintű védelmi rendszeren keresztül blokkolják a rosszindulatú támadásokat, továbbá kiegészíthetőek az IP-címek és portok blokkolására alkalmas funkciókkal is.

A Trend Micro Mobile Security 3.0 számos készüléket és operációs rendszert támogat. A támogatott operációs rendszerek közé tartozik a Windows Mobile 5.0 (Smartphone & PocketPC) és a Symbian OS 9.1/S60 3rd Edition.

A Trend Micro Mobile Security 3.0 Windows Mobile 5.0 (PocketPC és Smartphone verziójú) rendszerre írt változata már elérhető, készülékenként 22,5 euróért. A Trend Micro Mobile Security 3.0 Symbian/S60 3rd Edition rendszerre írt változata 2007-ben lesz elérhető.

További információk és a támogatott eszközök teljes listája


A Trend Micro Mobile Security 3.0 30 napos próbaverziója