Ms. Dewey, a szexi webkereső

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 16. 19:24
A Microsoft útjára indította legújabb online keresőjét, amely emberközelibb, mint a hagyományos webkeresők, ugyanis egy vonzó fekete nő van segítségére a felhasználóknak a világhálón való kutakodásaik közben.
Egyértelmű, hogy a redmondi konszern leginkább a férfiaknak akar kedvezni új szolgáltatásával, ugyanis lehívva a www.msdewey.com oldalt, a diszkrét, fekete ruhába öltözött Dewey kisasszony köszönt minket, akit az ismert Janina Gavankar színésznő alakít. A hölgy vár egy darabig, hogy a honlapra látogató személy megkezdje a keresést, azonban ha azt észleli, hogy ez nem történik meg, felszólítja az internetezőt, hogy gépeljen be valamit az üres mezőbe, közben pedig kedvesen mosolyog. Ha a felszólításra sem reagál a felhasználó, akkor türelmetlenül megkopogtatja a képernyőablakot, s rákérdez, hogy van-e itt valaki.

A keresések közben különböző történetekkel, illetve kommentárokkal szórakoztatja a hölgy az internetezőket, ám ha úgy tartja kedve, akár telefonját is előkapja, hogy lebonyolítson egy gyors beszélgetést.

A találatok a képernyő jobb oldalán jelennek meg, amelyekre ha rákattintunk, azok megnyílnak egy külön ablakban. Akik gyorsan akarnak információhoz jutni, azoknak nem érdemes Ms. Deweyval kerestetniük, viszont akik a szürke hétköznapokat akarják egy kicsit elviselhetőbbé tenni, azoknak mindenképp ki kell próbálniuk a Microsoft új szolgáltatását.