A fotók 9%-át mobiltelefonnal készítik

Milkovits Gábor, 2006. november 16. 20:40
A Consumer Electronics Association (CEA) legújabban közzétett adatai szerint idén a fényképek 9%-át kamerás mobiltelefonnal készítették, ami több mint a duplája a 2005-ös aránynak.
Fontos részlet, hogy azok körében, akik elsődlegesen mobiljukat használják fotózásra, 47% rendelkezik különálló digitális fényképezőgéppel is. A digitális fényképezésben továbbra is az 5 megapixeles kategória alkotja az eszközök zömét, ám a legmagasabb, 120%-os növekedést a 6-7 megapixeles készülékek forgalma produkálta. A jelenlegi helyzet tehát azt mutatja, hogy a legtöbben egymást kiegészítve használják képkészítésre mobiljukat és különálló fényképezőgépüket, ám Tim Herbert, a CEA főigazgatója szerint a 3 megapixelesnél komolyabb kamerával és nagyobb memóriával ellátott mobilok megjelenésével a helyzet gyökeresen megváltozhat.

A CEA felmérése szerint elgondolkodtató, hogy a felhasználók 78%-a kizárólag otthoni számítógépe merevlemezén tárolja a digitális felvételeket, kitéve azokat az adatvesztés veszélyének, ahelyett, hogy biztonsági másolatot készítene róluk. 49% ugyanakkor szívesen fogadna valamilyen automatikus kettős adatmentési megoldást számítógépéhez.