Az Európai Bizottság jóváhagyta a Nokia Siemens Networks megalakulását

forrás Prim Online, 2006. november 18. 14:34
Az Európai Bizottság jóváhagyja a Nokia Networks üzletágának és a Siemens mobil és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének tervezett összeolvadását. Az egyesülés révén létrejövő új vállalat a Nokia Siemens Networks nevet kapta. A bizottság álláspontja szerint a tranzakció nem korlátozza a hatékony versenyt a mobil-, illetve a vezetékes távközlési hálózatok és szolgáltatások piacán.
A Nokia Siemens Networks leendő vezérigazgatója, Simon Beresford-Wylie üdvözölte a döntést, amelyet fontos lépésnek tart az egyesülés teljes körű hatósági jóváhagyásához, és kiemelte, hogy ez a fogyasztók számára is jó hír. "Az Európai Bizottság mostani döntése kulcsszerepet tölt be a tranzakció lebonyolításához szükséges engedélyek megszerzésében. Mivel néhány országban még tart az engedélyeztetési folyamat, a bizottság mostani döntése alapján bízunk benne, hogy az összeolvadás a kitűzött határidőig lezárul."

Beresford-Wylie az új vállalat előnyeiről és erősségeiről is beszélt. "A Nokia Siemens Networks termékportfoliója igen széles. A vállalat elég nagy méretű ahhoz, hogy megállja a helyét a világpiaci versenyben, és hogy értéket teremtsen részvényesei számára. Megfelelő helyzetben leszünk ahhoz, hogy segítsünk ügyfeleinknek megoldani a költségcsökkentés és a bevételnövelés feladatát, és választ adjunk nekik a konvergáló technológiákban rejlő kihívásokra."

A Nokia és a Siemens 2006. június 19-én számolt be a Nokia Networks üzletágának és a Siemens mobil és vezetékes hálózatokkal foglalkozó részlegének összeolvadását célzó terveiről. A létrejövő új vállalatot a tervek szerint Nokia Siemens Networksnek fogják nevezni. A 2005-ös naptári évben 15,8 milliárd eurós pro forma bevételt hozó új cég egyedülálló helyzetéből adódóan a konvergáló távközlési piacra szánt termékek és szolgáltatások átfogó kínálatával vonzó lehetőségeket kínál ügyfeleinek. A Nokia és a Siemens tervei szerint az új vállalat 2007 januárjától fog működni.