Ultravékony Sony Ericsson Walkman mobil jövőre

Milkovits Gábor, 2006. november 19. 18:04
A Reuters értesülése szerint a Sony Ericsson jövő év elején egy ultravékony kamerás Walkman mobiltelefont tervez piacra dobni, amivel versenytársaihoz hasonlóan, a Motorola Razr által teremtett divathullámot használhatja ki a cég.
A kompakt kialakítású készülék állítólag még a Razrnél is jóval vékonyabb, az 1,4 cm helyett csupán 0,94 cm vastag lesz, és fekete illetve ezüst színekben lesz kapható. A Walkman mobiltelefon a hírforrások szerint Sugiyama Ai japán teniszcsillagról kapta a nevét, és 2 megapixeles kamerával, valamint 1 GB-os M2 memóriakártyával rendelkezik majd. A Sony Ericsson Ai egy felsőkategóriás Walkman modellnek ígérkezik, amit alátámaszt az az értesülés is, hogy a telefon UMTS 3G hálózati megoldással is el lesz látva. A Sony Ericsson ugyanakkor egyelőre semmilyen módon nem erősítette meg hivatalosan a készülékkel kapcsolatos információkat.

A pár éve még komoly pénzügyi gondokkal küzdő Sony Ericsson az utolsó 2 negyedévben előbb az ötödikről a negyedik helyre lépett előre a világpiacon, megelőzve az LG-t, majd pedig a legmagasabb profitot termelte a mobilgyártók közül, túlszárnyalva még a piacvezető Nokiát is. A siker mögött elsősorban a zeneközpontú Walkman és a kamerás Cybershot modellek állnak.