Támogatja a Vistát a NOD32 antivírus

forrás Prim Online, 2006. november 20. 18:02
Az Eset Software ma bejelentette a NOD32 új verzióját, ami teljes körben támogatja a Microsoft 32 és 64 bites operációs rendszereit, a Vista mindkét változatát is beleértve. A fejlettebb rootkit védelmet is bemutató új változat a jelenlegi felhasználók számára ingyenesen érhető el.
A kiváló proaktív védelmet nyújtó antivírus rendszeréről ismert Eset Software bejelentette a NOD32 új verzióját. A vírusirtó 2.7-es változata teljes mértékben kompatibilis a Microsoft Windows Vista operációs rendszerével, így egyike azon kevés biztonsági megoldásoknak, amik teljes körben támogatják a Microsoft új operációs rendszereit - beleértve a Vista, az XP és a Windows Server 2003 64 bites verzióit.

Az új verziónak köszönhetően az egyéni és a vállalati felhasználók tökéletes védelmet kapnak a vírusok, férgek és trójaiak, a kémprogramok, a kéretlen reklámprogramok, az adathalász fenyegetések és a rootkitek ellen. A NOD32 2.7-es verziója tartalmazza a korábbi változatokban már megismert díjnyertes ThreatSense technológiát is, ami heurisztikus kódelemzés segítségével képes a még ismeretlen kórokozók megállítására.

Fejlettebb rootkit védelem

A rootkitek - a számítógépbe való bejutást lehetővé tévő, önmagukat elrejtő kórokozók - elleni védekezés komoly próba elé állítja az antivírus rendszerek gyártóit. Az Eset idén januárban, a világon elsőként integrált vírusirtójába olyan védelmet, ami megakadályozza e kórokozók települését. A NOD32 2.7-es változatában ez a védelem tovább fejlődött, így az antivírus rendszer már nem csak az ilyen rosszindulatú kódok településének megakadályozására képes, de arra is, hogy heurisztikus technológiája segítségével felismerje és blokkolja a számítógépre korábban feltelepült, aktív rootkiteket.

Frissítés ingyen

"A NOD32 esetében a felhasználó nem egy terméket, hanem egy szolgáltatást kap. Az Eset Software cégpolitikájának szerves része, hogy nem csupán a vírusirtó vírusdefiníciós adatbázisát frissíti, hanem a rendszer minden komponensét. Így folyamatosan biztosítjuk a legújabb technológiát minden felhasználónk számára" - nyilatkozta Csiszér Béla, a NOD32-t képviselő Sicontact Kft. ügyvezetője. A szakember kiemelte, hogy a vírusirtó új változatában a fejlettebb védelem mellett a Windows Vista operációs rendszer támogatása is ingyenesen áll a jelenlegi felhasználók rendelkezésére, és a frissítés - az alapértelmezett beállítások szerint, működő internetkapcsolat esetén - automatikusan megtörténik.

A NOD32 antivírus rendszer teljesítményét az elmúlt időkben egyébként számtalan szakmai díj ismerte el. Így a szlovák vírusirtó tartja a nemzetközi Virus Bulletin magazin VB100% díjának rekordját. A minősítést - amit az a termék kaphat meg, mely a tesztek során minden vírust megtalál és eltávolít, miközben nem produkál téves riasztást - a vírusirtó eddig 40 alkalommal szerezte meg. Ezen kívül a NOD32 kapta 2006-ban a magyar PC World ajánlását, illetve nyerte meg a ChekVir laboratórium februári tesztjét, ami a vírusirtó szoftverek heurisztikus képességeit hasonlította össze.

A NOD32 2.7-es verziójában bemutatkozó újdonságok részletesen: