Megjelent az AVG 7.5 Linux/Free változata

forrás Prim Online, 2006. november 21. 21:01
A Grisoft bejelentette az AVG új verzióit, amely GNU/Linux és FreeBSD nyílt forráskódú rendszerekre kínál átfogó vírusvédelmi megoldást.
Az új termékek, közöttük az AVG 7.5 Linux levelezőszerver változatának Linux/FreeBSD rendszerekre készült megoldása hatékony levélszemét (SPAM) szűrő modullal egészült ki, amely egy az eddigi termékekhez képest egy teljesen új megoldás. További új termékek az AVG 7.5 Linux/FreeBSD Professzionális változata és az AVG 7.5 Linux/FreeBSD fájlszerver változata.

Az AVG 7.5 Linux/FreeBSD levelezőszerver-változata számos műszaki fejlesztést tartalmaz. Ilyenek a beépített levélszemétszűrő (antispam) modul és a korábbinál jóval gyorsabb levélellenőrzés. A levélszemét elleni védekezés és a vírusvédelem egyesítése csökkenti a levelezőszerver terhelését, és hatékonyabbá teszi a felhasználók munkáját a levélszemét kiszűrésével.

Az AVG 7.5 Linux/FreeBSD Fájlszerver változata védelmet kínál a kiszolgálón tárolt fájlok számára heterogén környezetekben. A kiszolgáló oldali ellenőrzés tehermentesíti a munkaállomásokat, és hatékonyabbá teszi a közös munkát. Az AVG 7.5 Linux/FreeBSD Professzionális változata pedig hatékony védelmet kínál a munkaállomásukon alternatív operációs rendszert használók számára.

AVG GNU/Linux és FreeBSD operációs rendszerekre készült változatai a mára elavultnak tekinthető konfigurációkon is kimagasló teljesítménnyel képesek futni, mivel a termék hardverigénye igen csekély. Használatához elegendő egy Intel Pentium 200 MHz processzorral rendelkező, 256 MB memóriát tartalmazó számítógép. Az új verzóban az elérhető telepítő készletek száma is növekedett. Külön, egyszerűen használható telepítő csomag érhető el FreeBSD és az ismertebb Linux rendszerekre (RedHat, Suse, Debian és Mandriva)

Az AVG GNU/Linux és FreeBSD változatai a nemzetközi bejelentéssel egyidejűleg már elérhetőek a Grisoft nemzetközi partnereinél, így magyarországon is. A termékek próba változatai letőlthetők a www.grisoft.hu és a www.grisoft.com címekről.