Logitech webkamera a Windows Live Messenger szolgáltatáshoz

forrás Prim Online, 2006. november 22. 11:28
A Windows Live  Messenger szolgáltatáshoz készült QuickCam  Communicate STX Plus webkamera-fejhallgató kombináció a Logitech és a Windows Live Messenger folyamatos együttműködésének legújabb terméke.
A Windows Live Messenger – a Microsoft következő generációs, szoftveres szolgáltatásainak egyike – gyakorlatilag az MSN Messenger legújabb verziója. Az MSN Messenger jelenleg a világ legnépszerűbb ingyenes üzenetküldő szolgáltatása, összesen 255 millió felhasználóval.

A QuickCam Communicate STX Plus webkamera kifejezetten a Windows Live Messenger ingyenes videotelefon-szolgáltatásához lett kifejlesztve azzal a céllal, hogy annak használatát a lehető legegyszerűbbé tegye, így az interneten keresztül bárki könnyűszerrel tarthassa a kapcsolatot barátaival vagy rokonaival. A Windows Live videofon szolgáltatása egyetlen gombnyomással össze tud kapcsolni két embert, de a QuickCam Communicate STX Plus ezt még egy lépéssel tovább viszi.  A webkamera tökéletesen kiszolgálja a Windows Live Messenger minden funkcióját, és még egy lehajtható biztonsági fedél is van rajta, ami lecsukásakor azonnal megszünteti a videóadást, kinyitásakor pedig automatikusan elindítja a Windows Live Messenger programot.

Az asztali számítógépekhez tervezett QuickCam Communicate STX Plus webkamera VGA CMOS érzékelőlapkája 640x480 képpontos felbontást tud, és kedvezőtlen megvilágítás mellett is élvezhető képeket közvetít. A kamera külseje a Logitech szokásos szemgolyó formáját követi, színvilága azonban egyedi: fekete és ezüst. Jár hozzá egy lapos monitorokra rögzíthető csipesz, és egy zajszűrős mikrofonnal szerelt sztereó Logitech Internet Chat fejhallgató.

A QuickCam Communicate STX Plus for Windows Live november végétől lesz kapható Európában, ajánlott magyarországi végfelhasználói ára 19 000 forint lesz.