Nemzetközi fotópályázatot hirdetett a HP

forrás Prim Online, 2006. november 22. 13:48
A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága nemzetközi fotópályázatot hirdetett hivatásos fotósok, fotóművészek részére „A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája” címmel. A pályázat célja, hogy európai fotóművészek, fotóriporterek, hivatásos fotósok és művészeti felsőoktatásban résztvevő hallgatók műfaji megkötöttség nélkül mutassák be Európa Kulturális Fővárosait. A feladat érdekessége az, hogy a pályázóknak lehetőségük adódik, hogy rávilágítsanak arra, miként tudtak élni az egyes városok e lehetőséggel korábban, s ez talán példaértékű lehet Magyarország számára is.
A pályázatokat a kiíró interneten fogadja, külön erre a célra létrehozott internetes galéria segítségével, amelyre a pályázók feltölthetik pályázati anyagukat, illetve a beérkezett pályamunkákról is ezen keresztül tájékozódhat a zsűri, a közös döntést szolgáló ülés előtt. A pályázatok feltöltési határideje 2006. március 1-je.

A pályázati időszak lejárta után - a pályaművek díjazásaként - a nemzetközi szakmai zsűri által kiválogatott fotókból a HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletág óriásnyomatokat készít, és bemutatkozási lehetőséget nyújt az Európa Kulturális Fővárosa címre pályázó magyarországi városokban – Budapest, Sopron, Győr, Eger, Miskolc, Debrecen – és természetesen elsősorban a címet elnyert városban, Pécsett is. A kiállított fotókból a zsűri további válogatás után reprezentatív katalógust állít össze és ad ki.