HD ready-kivetítő a házimozi-rajongóknak

forrás Prim Online, 2006. november 22. 18:39
A 3LCD technológiát, kiváló kontrasztarányt, 1280x720 képpontos felbontást, 1600 ANSI lumen fényerőt és nagyfelbontású lencséket tartalmazó EMP-TW700 kiemelkedően éles, tiszta képeket vetít.
A kiemelkedően magas, 10000:1 kontrasztarány az Epson Auto Iris Optical System nevű rendszerének köszönhető, amely a lámpa intenzitását vezérli. Ez a gyakorlatban sötétebb feketéket és szebb szürkeátmeneteket jelent a sötét jeleneteknél, ugyanakkor nagyobb élességet és tisztaságot a világosaknál. A továbbfejlesztett, 2,1-szeres zoommal rendelkező, 80 vonalpár/mm felbontású lencsék éles, tiszta képet vetítenek. A nagy felbontású lencserendszer 14 további eleme, közöttük két aszférikus lencse szolgál például a színszóródás csökkentésére, hogy az álló- és mozgóképek egyaránt kiemelkedő minőségben legyenek élvezhetők.

Az EMP-TW700-ben megtalálható az Epson Cinema Filter funkciója is, hogy a kép a környezettől függetlenül a lehető legjobb minőségű legyen. Világos szobában is láthatók a fényes képek és sötét szobában is a kontrasztok. Az Epson Cinema Filter hét különböző színmódjával hűségesen reprodukálja a színek egészen széles tartományát. Mindenki kiválaszthatja közülük a környezethez legjobban illőt, világos szobákhoz a dinamikus módot ajánljuk, sötétebb környezethez pedig a filmszínházi sötét beállítást.

Az sem gond, ha valakinek nem áll rendelkezésre nagy vetítőterem: az EMP-TW700 1,8 méterről már másfél méteres átlójú képet tud vetíteni. Az Epson vízszintes és függőleges lencseeltolási technológiájával pedig a projektor pozícionálható a középponttól távolabb is, vagy akár a plafonra. A lencsék 102,3 százaléknyit mozgathatók fel és le, valamint 50 százaléknyit balra és jobbra – vagyis az EMP-TW700 igen szabadon helyezhető el anélkül, hogy ez rontaná a vetített kép minőségét.