Actel: karácsonyi Duo Light akció

Kovács Attila, 2006. november 23. 18:15
Sikeresek az Actel ZRt. cég Solo (internet telefon nélkül) és Duo (internet+telefon) szolgáltatásai, továbbá újdonság az 1 Mbit/sec-os letöltést biztosító Actel Duo Light csomag. Mindezeket jelentős karácsonyi akciók bejelentésével együtt az Actel mai budapesti sajtótájékoztatóján hallottuk. Horváth Pál, a társaság vezérigazgatója elmondta, folyamatosan komoly az érdeklődés a telefon nélküli adsl szolgáltatásra, ugyanakkor az Actel Duo és Actel Duo Light szolgáltatások az év végéig jelentős kedvezményekkel rendelhetők meg (pl. Actel Duo Lightra kötött kétéves szerződés első évében a havidíj 50%-át kell csak megfizetni).
További hírekről is értesülhettünk: a Magyar Telekommal kötött és november 2-án aláírt adsl nagykereskedelmi szerződés révén közel országos adsl szolgáltatást indított az Actel; a cég értékesítéseiben a százalékos megoszlás a következő: Actel Solo 40%, Actel Duo 38%, Actel Duo Business 10%, SHDSL 6%, MLLN 6%; még december hónap folyamán tervezik piacra vinni a lakossági Net Kombi csomagot és az akár 5-6 telefonnal is működő üzleti célú Net Centrex csomagokat. Az Actel jelenleg a fővárosban 12 nagy budapesti telefonközpontba települt be, illetve azok működési területén szolgáltat (ez 40%-os területi lefedettségnek felel meg, illetve az ott elérhető potenciális előfizetők 60%-át jelenti). 2007-ben a tervek szerint további 3-5 fővárosi telefonközpontba kíván a cég betelepülni, és a budapesti agglomeráció egyes településein, illetve kiválasztott megyei jogú városokban szolgáltatásokat nyújtani.

A tájékoztatón az is elhangzott, hogy a magyarországi szélessávú internetezés fejlődése, elterjedése érdekében fontos lenne, hogy a kormány nemzeti fejlesztési tervében, az NFT2-ben szerepeljen az osztott használatú, nyílt hozzáférésű telekommunikációs infrastruktúra.