NEC Virtuális PC Központ

forrás Prim Online, 2006. november 23. 19:37
A NEC cég egy olyan – a piacon már létező, de sok tekintetben mégis új rendszert dolgozott ki, melynek hatékonysága messze felülmúlja a szokványos számítástechnikai eszközökét, így a PC-alapú, asztali számítógépekre épülő informatikai rendszerekét – állítja Vinnai János, az új számítástechnikai berendezést itthon forgalmazó cég, a Szinva Net Kft. ügyvezető igazgatója .
Az NEC Virtuális PC Központja, amelynek világpremierjét a napokban tartották Párizsban, egy egyszerűen és könnyen telepíthető virtuális szerverből, valamint az ahhoz kapcsolódó kis méretű, nagy megbízhatóságú, kiváló grafikai és hang teljesítményt nyújtó munkaállomásokból áll.

Az NEC Virtuális PC Center gépei az összes eddig megszokott módon (Wi-fi, kábel) kapcsolódhatnak a hálózathoz. Az alaprendszer VoIP szolgáltatása segítségével egy kisebb vállalat belső telefonközpontja is helyettesíthető, sőt az opcionálisan megvásárolható SV7000 szerverrel, a telefonkapcsolatok száma akár 16000-re is kibővíthető.

Ezzel a technológiával a vállalati számítástechnikai infrastruktúra költségei jelentősen csökkennek, nem beszélve a megnövekedett biztonságról. Hiszen az illetéktelen kezekbe került gépek nem tárolnak információt, mivel a hardver maga, csupán a felhasználót köti össze a – szintén virtualizált, fizikailag tehát bárhol elhelyezhető, egyszerűen költöztethető – szerverrel.