Noble Grossart: 5 millió dollárt fektetett a hakiába

OTS - Cégvonal, 2006. november 24. 06:47
A Noble Grossart Investments Ltd. ötmillió dollárt fektetett a hakia, Inc. társaságba, a legújabb jelentésalapú webes keresőszolgáltatásba.
A hakia alapítói: Riza Berkan, mesterséges intelligencia és fuzzy logic kutatásra szakosodott atomtudós és Pentti Kouri közgazdász, New York-i kockázati tőkebefektető szakember. Tudományos tanácsadóként Victor Raskin professzor, az ontológiai szemantika atyja, a számítástechnikai lingvisztika elismert nemzetközi tekintélye működik közre.

A Noble Grossart Investments Limited a Noble Grossart Limited leányvállalata. Befektetéseit olyan magánvállalatokra koncentrálja, amelyeknél hosszú távú befektetői és stratégiai tanácsadói szerepet tölthet be. Az 1969-ben alapított Noble Grossart Limited kereskedelmi bank tevékenységét vállalkozási tanácsadási és befektetési banki szolgáltatásokra összpontosítva egyedi rugalmasságának és függetlenségének köszönhetően kiemelkedő szerepet vívott ki magának a brit kereskedelmi banki szektorban. A Noble Grossart Edinburghben és Londonban tart fenn irodákat.

A hakia fejlesztette ki a web legújabb, radikálisan újszerű és a leginkább releváns keresési eredmények kiadására tervezett struktúrára épülő jelentésalapú keresőmotorját. A 2004-ben alapított New York-i székhelyű társaság magántulajdonban van.