Axis: IPv6-ot támogató professzionális videószerver

Kovács Attila, 2006. november 24. 12:15
A magyarországi disztribútor Aspectis Kft. a mai napon arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a svéd Axis Communications bemutatta a piac első olyan egycsatornás hálózati videókiszolgálóját, amely támogatja az Internet Protocol 6-os verzióját (az IPv6-ot).
Ismeretes, hogy az IPv6 az IP címeket 32 bitről 128 bitre terjeszti ki, hatékonyan segítve az interneten keresztül közvetített teljes adatmennyiség exponenciális emelkedését. Az új Axis 243SA videószerver villódzásmentes videó teljes képsebességet nyújt MPEG-4 és MJPEG tömörítésben egyaránt. Elsődleges felhasználási terülte a folyamatos videóátvitelt igénylő telepítések (pl. kaszinók, repülőterek, forgalmi megfigyelések és börtönök).

A videószerver integrált kétutas audiófunkciót tartalmaz, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy egyidejűleg hallja a behatolót és utasításokat adjon. Támogatja a dome és pan/tilt/zoom kamerákat is a beépített soros portján keresztül. Az Axis 243SA-ban találhatóak eseménykezelő eszközök, például videó mozgásérzékelő, elő-/utó-riasztás tárolás és triggerelt esemény funkciók riasztásértesítővel.

Johan Lembre, az Axis Communications termékfejlesztés alelnöke szerint a magas minőségű, teljes képsebességű videót megvalósító Axis 243SA találkozik azoknak a vásárlóknak az igényeivel, akik az analóg CCTV-s megoldásról a digitális videó felhasználásának irányába haladnak a gyorsan fejlődő IP megfigyelő piacon. A gyártó hangsúlyozza, hogy az Axis 243SA az ipar legtöbb applikációs szoftverét az Axis ADP programján keresztül támogatja.