Aranyozott Nokia 8800 Sirocco Diamond Edition

Milkovits Gábor, 2006. november 26. 21:01
A Nokia kiadta legújabb luxustelefonját, a Nokia 8800 Sirocco Diamond Editiont, amelynek tokját teljes egészében 24 karátos arannyal vonták be.
A készülék ettől a szerény külsőségtől eltekintve belül megegyezik a Sirocco 8800-assal, azaz 2 megapixeles kamerával, Bluetooth-al, 100 MB saját memóriával, illetve integrált mp3-lejátszóval van ellátva. A mindössze ezer példányban készülő különleges mobiltelefon 3450 dollárba kerül (szemben az 1000 dolláros „fapados” Siroccóval), jövendő sorsa azonban érdekes kérdést vet föl. Igaz ugyanis, hogy ritka esetben egyes ékszerek is kimehetnek a divatból, ám azért többnyire jól őrzik értéküket, ezzel szemben viszont a mobiltelefonok rendkívül gyorsan elavulhatnak, akár funkcióikat, akár külsejüket tekintjük.

Így aztán meglehetősen érdekes kérdés, hogy vajon milyen szemmel néznénk erre a készülékre 10 vagy akár 5 év múlva. Persze akinek van rá több ezer dollárja, aligha érez majd fájdalmat akkor, amikor pár év múlva egy még dögösebb modellre cseréli ezt a csillogó csodát.