PONT Rendszerház - az EMEA-térség 38. leggyorsabban fejlődő cége

MTI Sajtóadatbank, 2006. november 27. 09:04
Az informatikai piacon érdekelt PONT Rendszerház Kft. a Deloitte által meghirdetett közép-európai versenyben a 38., a magyar cégek között pedig az ötödik helyet szerezte meg, s ezzel az eredménnyel felkerült az Európát, Közel-Keletet és Afrikát  magában foglaló, úgynevezett EMEA-térség legsikeresebb 50 informatikai cégét tartalmazó listájára.
A Technology Fast 50 elnevezésű verseny, amelyet a Balkántól a Balti-tengerig terjedő, tizenhat országot átfogó régióban immár több mint tíz éve rendez meg a Deloitte azért, hogy elismerjék azokat a leggyorsabban növekvő, dinamikus piaci szereplőket, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, és tevékenységükkel hozzájárulnak az egész régió fejlődéséhez.

Az 1996-ban alakult PONT Rendszerház Kft. iratkezelési és ügykövetési megoldásokat szállít szoftveres támogatással. A társaság az idén indult először a versenyen, s a 2001 és 2005 között elért 165 százalékos árbevétel növekedésének köszönhetően máris a 38. helyen végzett.

A vállalkozás már az első teljes pénzügyi évben, 1997-ben nyereséggel zárt. Az első éves forgalmat 9 év alatt sikerült megtízszerezni, s a kezdeti 3 főből mára 30 fős szoftverfejlesztő céggé vált.

A társaság tavaly 200 millió forint árbevételt és 10 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az idén a bevétel várhatóan 260 millió forint fölötti lesz, míg az adózás előtti nyereség 15 millió forintot tesz ki.