Spéci számítógép Warcraftosoknak

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 27. 18:23
Egy amerikai cég olyan számítógépet épített, amellyel a World of Warcraft-osokat célozzák meg, ugyanis az egyedi konfigurációnak köszönhetően tökéletesen fut a PC-n az internetes játék.
A WidowPC nevű cég a közismert online game hihetetlen népszerűségéből akar hasznot húzni, és előrukkoltak egy olyan speciális komputerrel, amelyet kifejezetten a Warcraft-ra optimalizáltak. A több millió regisztrált WoW-felhasználó leginkább az úgynevezett LAG (a parancsokra adott kései válasz, az objektumok és figurák lassú frissítése) miatt panaszkodik, mely jelenség miatt kevésbé lesz élvezhető a játék. Ennek elkerülése érdekében a fejlesztők egy nem kevesebb mint 300 dollár (60.000 Ft) értékű LAG-mentesítő Killer NIC hálózati kártyát szereltek a gépbe. A komputer lelkét egy Intel Core 2 Duo lapka képezi, ezen kívül pedig felszerelték még alkotói a PC-t az Nvidia 512 MByte-os GeForce Go 7950 GTX videókártyájával is, s az alapfelszereltséghez tartozik még egy 17 hüvelyk átmérőjű LCD-képernyő is.

A Warcraft szerelmeseinek szánt komputert hamarosan megvásárolhatják az érdeklődők az Egyesült Államokban, melynek várható fogyasztói ára 1495 dollár (300.000 Ft).