A Raiffeisen Bank nevében lopják adatainkat!

forrás Prim Online, 2006. november 28. 12:44
A HIS Software Kft. felhívja a Raiffeisen Bank zRt. DirektNet internetes banking-alkalmazás felhasználóinak figyelmét, hogy a napokban elterjedt, a Raiffeisen Bank nevében küldött angol nyelvű körlevél, amely a felhasználói adatok ellenőrzését kéri, hamis, és valódi célja a felhasználó adatainak megszerzése.
A levél egy preparált, a Bank weboldalával megegyező lapra irányítja a felhasználókat, ahol az ügyféladatok megadása után egy üzenet jelenik meg, amely szerint az ügyfélmenedzser hét napon belül jelentkezni fog telefonon.

A weboldal és a körlevél nem a Raiffeisen Banktól származik, és az adatok megadása után az internetes bank-rendszerbe való belépéshez szükséges adatok illetéktelen kezekbe kerülnek. Amennyiben valaki már megadta az adatait, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot a Raiffeisen Bank munkatársaival, és a hozzáférést ideiglenesen tiltsák le.

Az ehhez hasonló levelek linkjeit minden esetben ellenőrizni kell, össze kell vetni a megjelenő weboldal URL címével. A mostani körlevélben megadott és kattintható link (https://www.raiffeisen.hu/direktnet/) természetesen nem egyezik meg a megjelenő weboldal címével (http://raiffeisenhu.com/login/), és a csalás könnyen leleplezhető.

A HIS Software Kft. munkatársai felvették a kapcsolatot a Raiffeisen Bank szakembereivel, hogy a biztonsági figyelmeztetés minél több ügyfélhez juthasson el.