Négy új Nokia mobil - minden pénztárcához

Milkovits Gábor, 2006. november 29. 07:10
A Nokia négy új mobiltelefont mutatott be, amelyek között elvileg mindenki megtalálhatja a kedvére való, illetve a pénztárcájának megfelelő modellt.
A Nokia 6290 egy harmadik generációs okostelefon, Symbian Series 60 3rd Edition operációs rendszerrel, 2 megapixeles kamerával, 2,2 inch-es QVGA kijelzővel, valamint video-telefonos és mp3 lejátszó funkcióval. A meglehetősen szűkszavú sajtóközlemény szerint a széthajtható készülék nettó ára 325 euró lesz.

A középkategóriás, kompakt kivitelű Nokia 6300 esetében a gyártó elsősorban a divatos kivitelt hangsúlyozza: a mobiltelefon mindössze 1,3 cm vastag, és rozsdamentes acél kerettel rendelkezik. A készülék szintén egy 2 megapixeles kamerát, emellett pedig 2 inch-es kijelzőt, mp3 lejátszót, valamint beépített FM rádiót tartalmaz. A Nokia által ajánlott nettó fogyasztói ára 250 euró lesz.

A széthajtható Nokia 6086-os fő erőssége az, hogy támogatja a GSM/GPRS/EDGE, illetve a WiFi szélessávú hálózatok párhuzamos felhasználását lehetővé tevő UMA technológiát. Ezzel a második lesz a sorban a cég UMA modelljei között; az eddigi kísérleti jellegű szolgáltatásokhoz az ezen a téren úttörő 6136-ost használták. A telefon mozgóképrögzítésre is alkalmas VGA kamerával és videolejátszási funkcióval is rendelkezik, emellett pedig akkumulátorának egy feltöltésével 5 órán át tud működni.

A negyedik készüléket, a 6300-ashoz hasonlóan kompakt megjelenésű, ám kifejezetten belépő szintű 2626-ost a elsősorban a fejlődő piacokra szánja a gyártó. A telefon egyszerre igyekszik divatos és olcsó is lenni: ennek megfelelően beépített FM rádiót is tartalmaz és többféle feltűnő színben lesz kapható, 75 eurónak megfelelő nettó áron.

A négy új Nokia mobil a sajtóközlemény szerint 2007 első negyedévében kerül piacra, közülük legalább három Európában.