Cisco: rekord a Cisco Expón, EMEA-szervizközpont Szombathelyen

Kovács Attila, 2006. november 29. 14:48
A most nyílt kétnapos budapesti IX. Cisco Expo konferenciára rekord számban, 1723-an regisztráltak. Az eseménnyel összefüggő mai sajtótájékoztatón Papp István, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója azt is elmondta, hogy az összesen 86 előadást felölelő eseményen a kiemelt témák között található többek között a humán hálózatok (Hankiss Elemér előadására 500-an regisztráltak), a Web 2.0 és a biztonság kérdései. Az üzleti vonal előadásai között sorrendben a legnépszerűbbek a pénzügyi, államigazgatási és kkv szektorokra vonatkozók.
A sajtótájékoztatón jelen volt Richard Justice, a Cisco Systems alelnöke is, aki egy újabb hazai Cisco beruházást jelentett be. Nevezetesen: a Cisco azáltal bővíti tovább a Magyarországról az EMEA térség felé végzett ügyfélszolgálati tevékenységét, hogy 50 fővel az év végéig beindítja Szombathelyen új szervizközpontját. A Cisco hardvereszközök javításához és fejlesztéséhez kapcsolódó technikai szolgáltatásokat Magyarországra és az EMEA térségre végző központ üzemeltetése a Jabil Circuit Magyarország Kft-vel közösen történik. Az országban három telephelyen működő Jabil 2002 óta dolgozik együtt a Ciscóval.

A tájékoztatón szintén megjelent Merényi Miklós GKM-szakállamtitkár megjegyezte, a bejelentés jól példázza, hogy a Cisco mint nemzetközi cég, miként tud hozzájárulni a magyar gazdaság fejlesztéséhez, illetve a Jabillal közös beruházás bizonyítja, a két vállalat bízik a befektetésben. Galler Károly, a Jabil Magyarország ügyvezető igazgatója a Prím Online kérdéséra válaszolva kijelentette, mind az ötven új munkatársat még idén felveszik, hogy a szombathelyi Jabil központ 600-as létszámát a Ciscóval való együttműködésüknek köszönhetőn és az új feladatok ellátása érdekében így bővítsék.