OKI íriszazonosító technológia kamerás mobilokhoz

Milkovits Gábor, 2006. november 29. 22:32
Az OKI olyan íriszfelismerő alkalmazást fejlesztett ki, amely nagyban megnövelheti bármely szabvány kamerás mobiltelefon biztonságosságát.
Az íriszazonosítás jóval biztonságosabb, és emellett praktikusabb is, mint a PIN kódos vagy egyéb, illetéktelen hozzáférést megakadályozó hagyományos megoldások. Az OKI újítása abban rejlik, hogy míg az íriszazonosításhoz eddig speciális infravörös kamerára volt szükség, addig az OKI alkalmazása gond nélkül működik bármilyen normál optikai kamerán, beleértve a mobiltelefonokba épített eszközöket is. Az íriszfelismerő rendszer mobiltelefonokba és PDA-kba történő integrálása egyben komoly áttörést jelenthet a technológia számára, amely így a James Bond filmek világából utat találhat a mindennapokba.

A kamerás mobilokhoz kifejlesztett, saját algoritmuson alapuló íriszazonosító biztonsági megoldást először a Hong Kong-ban, december 4. és 8. között megrendezésre kerülő ITU Telecom World kiállításon mutatja be az OKI. Az üzleti forgalmazás a készülékgyártók részére jövő év márciusától várható.