A pornó meghódítja a mobilt

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 1. 19:22
A Jupiter Research piackutató intézet legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a pornográf tartalmak egyre kedveltebbek a mobilfelhasználók köreiben, a következő néhány év során pedig óriási növekedés várható ezen a területen.
A piackutató előrejelzése szerint 2011-re 3,3 milliárd dollárra nő a jelenlegi 1,4 milliárdról a felnőtt-tartalmak értékesítéséből származó éves bevétel. A 2006-2011 közötti időszakra pedig nem kevesebb mint 14,5 milliárd dolláros forgalmat jósolnak az elemzők. Régiókra felosztva az európai lakosok fogják a legtöbb pornót fogyasztani, azaz a bevétel 39%-a az öreg kontinensen élő felhasználóktól fog származni, minket pedig Ázsia és a Csendes-óceán térsége követ majd 33%-kal. A Jupiter Research szakemberei a tartalmak között is különbséget tesznek, vagyis szerintük a bevétel 70%-át a videók értékesítése teszi majd ki.

Bruce Gibson, a piackutató intézet vezetője elmondta, hogy az erotika már jelen van a televízióban, a nyomtatott médiában és az interneten is, most pedig a mobilkészülékek piacát akarja meghódítani a pornóipar.