A biztonsági fenyegetések 2007-es tízes listája

forrás Prim Online, 2006. december 2. 10:28
A McAfee közzétette a McAfee Avert Labs adataira alapozott, a 2007-es évre vonatkozó biztonsági fenyegetések top tízes listáját, amely több mint 217 000 különböző ismert és több ezer eddig azonosítatlan fenyegetést tartalmaz. Ebből világosan látszik, hogy a hivatásos és szervezett bűnözők egyre nagyobb számban terjesztik rosszindulatú programjaikat.
A McAfee Avert Labs által előre jelzett top tízes biztonsági fenyegetések a következők, nem feltétlenül veszélyességük sorrendjében:


„A számítógépek rövid időn belül mindennapi életünk lényeges és alapvető részévé váltak, ezáltal rendkívüli lehetőségek nyíltak a rosszindulatú programok íróinak a pénzszerzésre” – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs termékfejlesztési vezető alelnöke. „A kifinomultabb technikák térnyerésével az egyszerű felhasználók számára egyre nehezebb beazonosítani és elkerülni a rosszindulatú programfertőzéseket.”

2006 júliusában a McAfee bejelentette az adatbázisában szereplő kétszázezredik fenyegetéssel szembeni védelem hivatalos közzétételét. A vállalat 2006. január 1. óta körülbelül ötvenezer új fenyegetéssel bővítette adatbázisát, az ismert fenyegetések száma az év végére meghaladhatja a kétszázhuszonötezret is. A jelenlegi tendenciákat figyelembe véve a McAfee arra számít, hogy 2007 végére az azonosított fenyegetések száma eléri a háromszázezret, bizonyítva ezzel növekedési potenciálját.