Elpusztíthatatlan videójáték-szereplőkkel toboroz az amerikai hadsereg

Genda Csongor Zoltán, 2006. december 2. 21:11
Az amerikai hadsereg egy olyan videójátékot tett elérhetővé az interneten, amelynek főszereplői szinte elpusztíthatatlanok, célja pedig, hogy meghozzák a fiatalok kedvét a katonaság soraiba való belépésre.
A Future Force Company Commander (F2C2) című game-ben az Egyesült Államok hadserege által használt modern fegyverarzenál széles választéka áll a játékosok rendelkezésére, amelyek birtokában könnyedén le lehet győzni a terrorista kommandósokból álló ellenséges csapatokat. A számítógépes játék része az USA hadserege toborzó projektjének, s ez a magyarázata annak is, hogy míg a főszereplők majdnem sértetlenül kikerülnek a legvéresebb ütközetekből is, addig a támadók szinte pillanatok alatt elhullanak a golyózáporban. A fejlesztő cég képviselőinek elmondása szerint a megrendelőnek kifejezetten ez volt a kérése, mivel azt a látszatot akarják kelteni a felhasználókban, hogy a hazát védő katonáknak nem eshet bántódásuk a terroristák elleni bevetésekben, s így talán többen döntenek majd úgy, hogy csatlakoznak a hadsereg soraiba.

Számos kritikusa a projektnek viszont nemtetszésének adott hangot, ugyanis az F2C2 kifejlesztése hozzávetőlegesen másfél millió dollárba került, amit az adófizetők pénzéből finanszíroztak.