Százszázalékos védelem 64 bitre is

forrás Prim Online, 2006. december 4. 13:05
A Virus Bulletin magazin 64 bites környezetben elvégzett decemberi összehasonlító tesztjén a VirusBuster, a vírusvédelem magyar szakértője ismét megszerezte a 100% minősítést.
A biztonságtechnikai iparágban széles körben elismert brit szakfolyóirat e havi megmérettetésén a 64 bites Windows XP operációs rendszereken működő vírusvédelmi megoldásokat vizsgálta. A megszokott szigorú feltételrendszer mellett további nehezítést jelentett, hogy a termékeknek a korábbi elemzésekhez képest kibővült tesztkészlettel kellett megbirkózniuk. Az antivírus-megoldásoknak telepítés utáni alapbeállításokkal kellett a készletben szereplő valamennyi szabadon terjedő vírust felismerniük, anélkül, hogy vakriasztást produkálnának az átvizsgálás alatt. A szakértők a vizsgálatot mind a fájlok megnyitásakor történő állandó védelem, mind pedig a kézzel indítható keresés során vizsgálták.

A magyar szoftverfejlesztő ismét sikeresen szerepelt a nemzetközi megmérettetésen, hiszen VirusBuster Professional megoldás 64 bites verziója maximálisan megállta helyét, így újabb Virus Bulletin 100% minősítésben részesült.

Mára már általános piaci trendnek mondható, hogy az otthoni felhasználók között is egyre elterjedtebb a 64 bites rendszerek alkalmazása. Elterjedtségükkel párhuzamosan az ezekre kifejlesztett biztonsági rendszerek iránti igény is növekszik. Ezt felismerve a VirusBuster Kft. kifejlesztette a VirusBuster Professional 64 bites verzióját is. Az otthoni és vállalati munkaállomások teljeskörű védelmét biztosító vírusvédelmi megoldás a saját fejlesztésű keresőmotor révén kiemelkedő hatékonysággal deríti fel a kártékony programokat.