Sms-ben szakított barátnőjével a finn miniszterelnök

Milkovits Gábor, 2006. december 3. 20:30
A finn miniszterelnök tovább gazdagította azoknak az ismert személyiségeknek a sorát, akik a kor szellemének megfelelően mobiltelefonos sms üzenet formájában közölték partnerükkel a szakítás tényét.
Legalábbis ezt állította a sajtónak a 36 éves exbarátnő, bizonyos Susan Kuronen, aki szerint az üzenet csupán azt a rövid mondatot tartalmazta, hogy „Ennyi volt”. A történetnek a befejezéshez hasonlóan a kezdete is abszolút 21. századi, a pár ugyanis az interneten ismerkedett össze annak idején. Finnország a Nokia székhelyeként természetesen a mobiltelefonos technológia és életmód egyik éllovasa, emellett azonban a szélessávú internet használatában is az elsők között van a világon. Matti Vanhanen miniszterelnök egyelőre nem kommentálta a Me Naiset nevű női magazinban megjelent interjúban foglaltakat. A legutóbbi sms-szakítások közül Britney Spears esete kapta a legnagyobb nyilvánosságot, aki állítólag szintén ily módon szabadult meg férjétől.

Vanhanen és (volt) barátnője kapcsolata egy ideje már címlaptéma a nemzetközi pletykalapokban. Meglehetősen pikáns, vagy éppen bizarr részlet az ügyben, hogy Jacques Chirac francia elnök ezek hatására „Finnország legszexisebb férfijának” nevezte az északi ország 51 éves kormányfőjét.