Továbbra is a szoftvercégek uralják a mezőnyt

forrás Prim Online, 2006. december 4. 14:20
A Deloitte ismét elkészítette az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás rangsorát az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióban.
Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezetői körében végzett felmérés szerint a vezérigazgatók 87 százaléka bízik abban, hogy a növekedési ütem a következő években is fenntartható. A rangsor készítésének elmúlt 6 esztendeje óta a vezérigazgatók az idén a legoptimistábbak a jövőt illetően.

Az EMEA régió 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozását tartalmazó teljes listát a november 27-én megrendezett hivatalos díjátadón tette közzé a Deloitte. A sorrend ismertetésén kívül a Deloitte ismertette az EMEA régióban tevékenykedő 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás vezérigazgatóival készített felmérésének eredményeit is. A vizsgálat betekintést ad a győztes vállalkozások üzleti trendjeibe és háttérstatisztikáiba, valamint összesíti az ágazatban érintett vállalkozások vezérigazgatóinak aggodalmait és várakozásait. 

Az első öt helyezett és százalékos növekedésük

1. MX Telecom Ltd Egyesült Királyság 57 939% Vezeték nélküli IT szolgáltatások
2. Q-Cells AG Németország 33 019% Napenergia
3. TomTom N.V. Hollandia 29 518% Műhold navigációs megoldások
4. Komdat GmbH Németország 27 864% Internetmarketing
5. Wintegra Izrael 22 421% Félvezetők

Az idei év sorrendjének kialakítása során az alábbi trendek körvonalazódtak:


A Deloitte Technology Fast 500 vezérigazgatói felmérés áttekintése

Az 500 leggyorsabban növekvő technológiai vállalkozás ("Technology Fast 500") rangsorának összeállításán kívül a Deloitte közzétette az 500 érintett vállalkozás vezérigazgatói körében készített felmérését is. A tapasztalt főbb tendenciák az alábbiak:


"Örömmel tapasztalom, hogy az 500 leggyorsabban növekvő vállalkozás adatai valóban alátámasztják azt a tényt, hogy a bizalom soha nem látott magasságokba szökött a régióban" - mondta el Igal Brightman, a Deloitte Touche Tohmatsu Technológia, Média és Telekommunikáció (TMT) üzletágának globális ügyvezető partnere. "A szoftveripar továbbra is a leggyorsabban növekvő ágazat, mivel különösen alkalmas egy könnyen méretezhető, alacsony rezsiköltségű globális üzleti modell kialakítására. Az Egyesült Királyság megkönnyebbüléssel veheti tudomásul, hogy visszanyerte vezető helyét a rangsorban szereplő vállalkozások száma terén, ami nagyrészt a mobil és web-alapú vállalatközi (B2B) szolgáltatások terjedésének köszönhető.